Maxi jurken zijn ook in 2016 super hot

De lente is in volle gang en de dagen worden langzaam warmer en zonniger. Heerlijk gewoon, ik kan dan ook bijna niet wachten totdat het warm genoeg is om mijn maxi jurken weer te dragen. Want één ding is zeker ook in 2016 is de maxi jurk weer een hot item. Ondanks dat het misschien nog wel even duurt voordat je werkelijk je maxi jurk uit de kast kunt halen, kun je maar beter goed voorbereid zijn. Wat zijn de populaire maxi jurken voor dit seizoen en passen jouw huidige jurken wel in dit patroon?

Trends 2016 voor maxi jurken

Een leuke jurk vinden is toch minder eenvoudig dan je misschien denkt. Niet alleen de pasvorm is belangrijk, maar ook de modetrends van 2016, want je wilt natuurlijk met je maxi jurk niet uit de toon vallen.

De reuze ruit

Ruiten zijn al heel lang in, maar dit jaar is er iets geheel nieuws aan de ruit en dat is de maat. Kom je met een kleine ruit voor de dag, dan sla je de plank toch volledig mis. We gaan in 2016 joekels van ruiten zien in de maxi jurken. Laat je inspireren door de picknickkleed ruit van Wes Gordon, Victoria Beckham en Marissa Web.

In de plooi

Helemaal hot deze zomer zijn maxi jurken met een fijne plooi, gemaakt van soepele stoffen. Deze delicate trend zie je niet alleen in de maxi jurken terug, maar ook bij broeken, rokken en blouses.

Bloemenprints

Zonder bloemenprint hoor je er deze zomer niet echt bij. Wat voor bloemenprint je kiest maakt helemaal niet uit, als het maar bloemen zijn. Bloemenprints maken je ultravrouwelijk, maar geven je ook een romantische look.

Slip dress met glansrol

Dit seizoen kun je in je lingerie de straat, tenminste daar lijkt het op. De zogenaamde slip dress heeft namelijk een glansrol gekregen. Als jij het aandurft dan is dit de trend die je zeker met beide armen mag omarmen.

Strepen

Net zoals als de ruit is ook de streep helemaal hot. En ook hier geldt dat de streep erg aanwezig mag zijn. Niet alleen qua dikte maar ook wat betreft de kleur en dat allemaal verwerkt in een maxi jurk.

Victoriaanse romantiek

Ben je geen romanticus, dan wordt je het nu wel, want met veren, rushes en chiffon is de romance terug. Echt terug. Van deze trend krijgt zelfs de niet romanticus roze blosjes op zijn of haar wangen.

Gehuld in pailletten

Als je denkt dat pailletten in de decembermaand thuishoren, dan heb je het volledig mis. Je gaat veel glitter zien deze zomer en die wordt door de zon alleen nog maar meer benadrukt. Heb je door de glitters het zomerse gevoel nog niet, dan krijg je die wel door de kleuren. Want geel, lichtblauw, blauw en zilver voeren deze zomer de boventoon en zullen heel wat schitteren in de zon.

Wijde of getailleerde maxi jurken

Je zult veelal wijdvallende maxi jurken zien, alhoewel je de getailleerde jurk ook zeer regelmatig zult aantreffen in de winkels. Er is in ieder geval keuze genoeg, want de winkels zullen meer dan voorgaande jaren vol hangen met maxi jurken. Persoonlijk ben ik groot fan van dressesonly.nl, altijd leuke jurkjes, maar niet te duur.

Wat je kiest is afhankelijk van je smaak, maar ook van je bouw en de beste pasvorm die daarbij past. Je wilt natuurlijk te allen tijde in jouw maxi jurk in de smaak vallen.